Известие

Collapse
No announcement yet.

Инжекцион и обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Инжекцион и обороти

Колеги, имам следния проблем. Като запаля колата и тръгвам почти веднага или до 1-2 минути, светва инжекциона, оборотите се повишават. Спирам, изчаквам около половин-една минута, ситуацията се нормализира. Не винаги се случва това, един път на 4-5 старта, обикновено когато е студена колата, а и въобще откакто застудя.
    Някой може ли да даде идея на какво се дължи, опасно ли е, да ходя ли по сервизи.
    145 QV

Добре дошъл във форума Кажи коя година е QV-то? има ли спортен филтър ? и сменял ли си нещо по инжекцията?
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Mury_alfata
      Значи щом ти светва лампата на инжекциона не е добре отиди на диагностика във Вантотрейд и там ще ти кажат всичко
      Другия път като ме питаш нещо те пращам директно у ванто
      sigpic
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колата е от 12.95, с първа регистрация 01.96
        спортно окачване, за филтъра не знам нищо,
        но каквото трябва от регулярните неща е сменено - въздушен, маслен, ремъци, ролки и пр.
        Други ремонти не са й правени. Картера не го броя
        Между другото, след престой в сервиза точно за смяна на картера, дойде този проблем. И нали знаете какво си мисля сега.
        145 QV

Comment

При мен се появавява такова не6то ама както карам за 4аст от сек. светва лапичката колата прекъсва и след това няма проблем , това става на месеца 1 път някаде

2.0 16v TwinSpark ; OZ F1 World Champion

Comment

Първоначално публикувано от Krasimir
            Колата е от 12.95, с първа регистрация 01.96
            спортно окачване, за филтъра не знам нищо,
            но каквото трябва от регулярните неща е сменено - въздушен, маслен, ремъци, ролки и пр.
            Други ремонти не са й правени. Картера не го броя
            Между другото, след престой в сервиза точно за смяна на картера, дойде този проблем. И нали знаете какво си мисля сега.
            Я провери дали нямаш скъсани или оголени кабели на ламбда сондата?
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DanailQV
              При мен се появавява такова не6то ама както карам за 4аст от сек. светва лапичката колата прекъсва и след това няма проблем , това става на месеца 1 път някаде
              Колега аз в момента имам същия проблем но при мен се получава по-често и винаги на 1500 или на 4000+ оборота, ако открия нещо ще казвам При теб на какви обороти прекъсва?
              sigpic

Comment

Ми при 1500 някаде там , тъкмо като потеглям от светофар, някои път мойе да ми изиграе лоша шега това нещо

2.0 16v TwinSpark ; OZ F1 World Champion

Comment

Първоначално публикувано от Mury_alfata
                  Първоначално публикувано от Bobo
                  Първоначално публикувано от DanailQV
                  Колега аз в момента имам същия проблем но при мен се получава по-често и винаги на 1500 или на 4000+ оборота, ако открия нещо ще казвам При теб на какви обороти прекъсва?
                  Ма тя твойта нема нищо общо с неговата вече май а и твойта го прави май на по-високи обороти
                  Аве ей мерудиьо ко са мешаш каде според теб е разликата в колите ни от гледна точка на инжекцион? И нали горе съм написал на какви обороти го прави ама си и ти една тиква Ша ма черпиш бири помирисвам
                  sigpic

Comment

Провери си дебитомера за въздуха.Може да го прави и от корозирала букса(при мен поне така беше).Разклати буксата при запалена кола и виж ще има ли някаква промяна.
                    Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.

Comment

Проблемът е решен. Оказа се повреден датчик за температура на водата - хванаха го на диагностика във Вантотрейд. Благодаря на колегите, които отговориха по темата
                      145 QV

Comment

Working...
                      X